Terug naar overzicht

Het verhaal van Tom

“Bij TCPM werkte ik aan projecten die perfect pasten bij wat ik in deze periode wilde ontdekken”

Tussen het afstuderen aan de hbo-opleiding Werktuigbouwkunde en de start aan de universiteit werkte Tom de Vries afgelopen jaar voor TCPM. Een leerzaam ‘tussenjaar’ waarin hij diverse praktijkervaringen opdeed. Hij blikt meer dan tevreden terug: “Ik was nog zoekende naar waar echt mijn interesse binnen de techniek ligt. Bij TCPM werkte ik aan projecten die perfect pasten bij wat ik in deze periode wilde ontdekken.”

Verhaal van Tom TCPM

Aansluitend op ambitie

Tom begon met een project bij TCPM voor Aviko, gevolgd door een project bij TCPM voor Boschman Advanced Packaging Technology. Met name het laatstgenoemde project sloot perfect aan bij Toms ambitie. “Boschman ontwikkelt verschillende machines ten behoeve van packaging in de halfgeleiderindustrie. Ik werkte aan het aanpassen en (her)ontwikkelen van deze machines. Het internationale karakter was daarbij een extra dimensie.”

Een leerzaam jaar

Hij werkte voornamelijk bij de opdrachtgever op locatie en leerde veel van de engineers waarmee hij daar samenwerkte. “Maar ik kon ook bij (interne) trainingen van TCPM aansluiten en voelde de vrijheid om met vragen bij ervaren collega’s van TCPM aan te kloppen.” Het leerzame jaar heeft Tom bevestigd in het idee om zich verder te specialiseren. Vanuit een voorliefde voor de high-tech engineering start hij na de vakantie aan de master Mechanical engineering aan de Universiteit Twente, met als doel zichzelf verder te ontwikkelen in deze tak van engineering.

Dankbaar voor de kans die TCPM hem bood, raadt Tom dit traject ook zeker aan anderen aan: “Afgestudeerden die nog niet precies weten welk specialisme hun het meest trekt, zou ik TCPM adviseren. Door het werken bij TCPM in verschillende sectoren krijg je namelijk een goed beeld van de mogelijkheden in dit mooie vakgebied.”

Meer verhalen van collega's

Voel jij je thuis in een omgeving die constant in beweging is? Ben jij overtuigd dat engineering in je DNA zit?

Het verhaal van Bart
Het verhaal van Harry
Het verhaal van Loebna
Het verhaal van Bernhard

Zoeken

Pagina resultaten
Vacature resultaten