Werken en leren gaan bij TCPM hand in hand. Het zit verankerd in ons DNA om voor zowel de projecten van opdrachtgevers als voor de ontwikkeling van ieder individu bij TCPM nét een stapje extra te zetten. We stimuleren jouw kwaliteiten en motiveren je om zowel vakinhoudelijk als persoonlijk te blijven groeien. Om sturing te geven aan je loopbaan bieden we vanuit de TCPM Academy brede ontwikkelingsmogelijkheden aan.

De programma’s

We vinden het belangrijk dat jij lekker in je vel zit, energie en voldoening uit je werk haalt en uitgedaagd blijft. Wij faciliteren met verschillende programma’s die op jouw behoeften, tempo en carrière-ambities afgestemd kunnen worden. De TCPM Academy kent de volgende programma’s om je op professioneel gebied te profileren: TCPM Accelerator, TCPM Explore en TCPM Development.Daarnaast is TCPM Growth er voor ieders persoonlijke ontwikkeling.

Engineering bij TCPM

TCPM Accelerator

Wil jij je carrière een kickstart geven en snel doorgroeien? Dan kijken we vanuit het Accelerator program naar wat jij nodig hebt om in relatief korte tijd mooie progressie te boeken. We juichen ambitie en talent toe en kijken samen hoe jij op een hoog tempo jouw skills kunt ontwikkelen. We reiken je de benodigde tools en verwachten daarbij eigen initiatief en verantwoordelijkheid.
  • Versneld traject
  • Binnen twee jaar van junior naar medior / van medior naar senior
  • Arbeidsvoorwaarden groeien snel mee
TCPM Academy

TCPM Explore

Wil jij je buiten de kaders van je huidige expertise ontwikkelen? Dan kijken we vanuit het Explore program naar de mogelijke stappen die jij hierin kunt maken. Ben jij bijvoorbeeld een ervaren Mechanical engineer en wil je de overstap maken naar bijvoorbeeld veiligheidskundige of projectmanager, dan stippelen we samen een route uit zodat jij intern ook horizontaal kunt groeien.
  • Doorgroeien naar andere expertises
  • Nieuwe vaardigheden ontwikkelen
  • Breder inzetbaar
  • Waardeverhoging

TCPM Development

Wil jij je verdiepen in specialistische vakkennis? Dan kijken we vanuit het Development program naar een duurzaam meerjarenplan waarmee jij bekwaam wordt in het gedeelte dat jouw interesse wekt. Dit kan bijvoorbeeld door middel van trainingen, opleidingen en cursussen.  Bijv. ook reken- en analysewerk.
  • Ontwikkeling en verdieping vanuit een meerjarenplan
  • Profiteren van veel interne kennis

Trainingen

Werken in een dynamische en technisch uitdagende omgeving betekent dat je kennis up-to-date moet zijn. Los van de programma’s bieden we vele trainingen aan. Niet alleen om je vakinhoudelijk verder te ontwikkelen, maar ook bijvoorbeeld op het gebied van presenteren en effectief communiceren. Samen kijken we naar geschikte trainingen die aansluiten bij jouw groeiwensen. Onderstaand enkele voorbeelden.

Aandrijven en besturen

Deze training geeft de theoretische en praktische kennis van diverse vakdisciplines van aandrijf- en besturingstechnieken. Je leert de taal van de specialisten. Na afloop van deze training ben je in staat om de systeemdelen te onderscheiden en de algemene werking ervan te doorgronden.

Constructieprincipes

Deze training behandelt de basisprincipes over construeren op stijfheid, vermeiden van speling en het beheersen van vrijheidsgraden. Afhankelijk van de behoefte worden ook de volgende interessegebieden behandeld: manipuleren en instellen, wrijving, hysteresis, fixeren en micro-slip, afrollen en energiebeheer.

Cyber Security

Deze training wapent je tegen (dreigingen van) cyberaanvallen op systemen en installaties, en het managen van digitale veiligheid binnen organisaties, met relaties en in processen. Het laat je bewust worden van de gevaren, waarin deze schuilen en wat hiervoor de oplossing kan zijn. Je raakt bekend met cybersecurity-normen, zoals IEC 62443, en de bijbehorende handvatten en oplossingsrichtingen.

Effectief communiceren

Deze training behandelt onder meer hoe je een gesprek prettig laat verlopen en welke technieken je kunt gebruiken om de juiste vragen te stellen. Je krijgt inzicht in je sterke punten en hoe je deze optimaal in kunt zetten. En je krijgt gerichte feedback op je aandachtspunten. Door deze training woden gesprekken prettiger, kan je jezelf meer laten zien en wordt het makkelijker om discussies aan te gaan.

Excel

Deze training helpt je om gestructureerder en productiever te kunnen werken met Office Excel. Verkrijg kennis over de verschillende applicaties en praktische technieken die het programma te bieden heeft en de juiste toepassingen hiervan.

 

Finance for non-financials

Deze training verbetert jouw financiële kennis en vaardigheden. Je leert meer over financiële rapportage voor balansen, kasstromen en resultatenrekeningen, zodat je prestaties en financiële impact beter kunt beoordelen. Daarnaast bevordert het de samenwerking met financieel deskundigen.

Industry 4.0

Deze training geeft je praktische handvatten waarmee je je kunt voorbereiden op de maakindustrie van de toekomst; ook wel Smart Industy of Industry 4.0 genoemd. Het nieuwe werken volgens Industrie 4.0 betekent onder meer een grotere diversiteit aan producten, sneller produceren, meer felxibiliteit, hogere kwaliteit en lagere kostprijzen.

Maakbaarheid

Deze training zoekt de verdieping in diverse productiemethoden voor metaal, waaronder verspaning, plaatbewerking, lassen en mechanische verbindingen. Je leert de constructieve randvoorwaarden voor de betreffende technieken om een optimaal en efficient productontwerp te kunnen realiseren, en het bepalen van de consequenties van de keuze voor de kostprijs.

Machineveiligheid

Deze training is opgedeeld in twee delen: ‘Basis CE-markering’ en ‘Risicobeoordeling en risicoreductie’. Je leert effectief en efficiënt een risicobeoordeling uit te voeren en de juiste maatregelen te treffen, zodat een machine aan de wettelijke veiligheidseisen voldoet en de veiligheid voor de gebruiker gegarandeerd is.

Methodisch ontwerpen

Deze training doorloopt alle aspecten van een ontwerpproces. Je leert hoe je het proces gestructureerd en systematisch inricht, hoe je het overzicht behoudt in de begroting en budgetten en alle stappen efficient doorloopt. Hierdoor weet jij de juiste methodiek toe te passen om te komen tot een duurzaam productontwerp.

NEN 3140

Deze training behandelt NEN3140, de veiligheidsnorm die (in Nederland) alle eisen voor laagspanningsinstallaties bevat. NEN 3140 voorziet in de nodige bepalingen die ervoor zorgen dat de werkzaamheden met of aan installaties veilig worden uitgevoerd. Geschikt voor iedereen die te maken heeft met elektrotechnische werkzaamheden of zich hierin verder wil verdiepen.

PRINCE2 Foundation en Practitioner

Deze training brengt de fundamentele vaardigheden van een projectmanager naar een hoger niveau. PRINCE (PRojects IN Controlled Environments) is een methode voor effectief projectmanagement, die wereldwijd gebruikt en erkend wordt. De training bestaat uit het basisniveau: Foundation (vooral theorie), en de verdieping: Practitioner (praktijkgerichter).

Projectmatig werken

Deze training behandelt de basisbeginselen van projectmanagement en is daarmee een goede opstap voor startende projectleiders of teamleden die zich willen verdiepen in het participeren in een projectteam. Vanuit een praktische insteek behandelt deze training onder meer: project context als business case, stakeholders en bedrijfsorganisatie; organiseren van projecten; projectfrasering; communicatie en budgettering.

Rekenen voor constructeur

Deze training volg je voor het verbeteren, uitbreiden of opfrissen van je rekenvaardigheid. Formules van alle gangbare mechanische berekeningen worden hierin behandeld. Daarnaast wordt er ingegaan op praktische oefeningen met type constructies als veren, dempers, tandriemen en -wielen. Na afloop kan je direct de besproken rekentechnieken in je eigen constructieontwerpen toepassen.

TRIZ

In deze training leer je het herkennen en in kaart brengen van verschillende typen problemen rondom een product of proces, het systematisch vertalen van specifieke naar generieke problemen en het herkennen en benoemen van functies en contradicties. Cases uit de praktijk en innovatieknelpunten van medecursisten worden behandeld en je krijgt handvatten voor de toepassing van de theorie in je eigen omgeving.

VOL VCA

Deze training richt zich op de uitdagingen en verantwoordelijkheden waar leidinggevenden van een uitvoerend team (op een bouwlocatie/risicovolle locatie) mee te maken krijgen. VCA staat voor Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers. Het betreft een zelfstudie waarbij je leert hoe werkzaamheden op een veilige manier kunnen worden uitgevoerd.

Vorm- en plaatstoleranties

Deze training maakt je wegwijs in de terminologie, regelgevingen en symbolen die horen bij vorm- en plaatstoleranties. Je leert vorm- en plaatstoleranties correct te interpreteren en functioneel toe te passen bij het formuleren van productspecificaties en bij het maken van tekeningen. Door praktische voorbeelden en oefeningen leer je de geometrische eisen te interpreteren, definiëren en implementeren.

TCPM

TCPM Growth

We hebben oog voor het welzijn van al onze medewerkers. We willen dat jij je goed voelt en plezier in je werk hebt. Vanuit het Growth program kijken we naar je hard skills en soft skills, drijfveren en persoonlijke doelstellingen. We gaan regelmatig even met elkaar om tafel om te horen hoe het met je gaat, aan welke competenties en vaardigheden je wilt werken en hoe TCPM hierin kan ondersteunen.

Young engineers 

TCPM telt ruim 200 medewerkers met ieder een eigen achtergrond, ervaring en deskundigheid. Een waardevolle bron aan kennis waar je als startende engineer uit kunt putten. Als junior TCPM’er profiteer je van speciale werkgroepen, waar actief kennis en ervaring worden gedeeld, zodat je samen kunt groeien. Daarnaast wisselen we organisatiebreed via onze Competence Centers continu kennis en ervaring uit. Niet alleen binnen onze expertises engineering, projectmanagement en industriële veiligheid, maar ook door kruisbestuiving tussen de verschillende vakgebieden.

Een persoonlijke buddy 

Als junior TCPM’er kun je gekoppeld worden aan een senior TCPM’er die perfect past bij jou past. Hierdoor heb je als junior een persoonlijke buddy die je op weg helpt, waar je mee kunt sparren en waar je met vragen altijd op terug kunt vallen. Als senior krijg je in deze ‘mentor-rol’ de kans jouw kennis en ervaring in te zetten en iemand aan de start van zijn veelbelovende carrière te begeleiden.

Interne kennisdeling

Bij TCPM ben je nooit uitgeleerd. Naast jouw persoonlijke stappenplan in de TCPM Academy doe je dagelijks in de praktijk ervaringen op en leer je van collega TCPM’ers. Vanuit een gedreven en nieuwsgierige instelling vinden we het gaaf om intern kennis te bundelen en te delen. Met onder meer kennisgroepen, ontbijtsessies, een eigen podcastserie en whitepapers wordt er actief aandacht besteed aan nieuwe ontwikkelingen én elkaar inspireren.

Afgestemd op jouw behoeften zorgen we er samen voor dat jij voor jezelf, het team en de projecten topprestaties kunt leveren.

Zoeken

Pagina resultaten
Vacature resultaten