Terug naar overzicht

Het verhaal van Loebna

“Ik vind het gaaf om aan concrete producten te werken”

Project engineer Loebna is sinds 2021 werkzaam voor TCPM en momenteel werkt ze aan een project voor opdrachtgever Plug Power in Alphen aan den Rijn. Dit bedrijf is gespecialiseerd in systemen voor waterstofproductie op basis van elektrolyse, die variëren in capaciteit van 1 tot 5 MW (containers) tot 10 MW (skid). Als spin in het web zorgt ze ervoor dat de assemblage goed verloopt en iedereen goed met elkaar communiceert.

Foto TCPM verhaal Loebna

Verschillende disciplines

De systemen vervaardigt Plug Power voor klanten over de hele wereld, onder meer voor onderzoek, transport en de olie- en gasindustrie. “We bouwen een standaard systeem, dat klanten kunnen aansluiten op kraanwater. Het apparaat verzorgt voor hen de waterbehandeling, het elektrolyseproces en de waterstofbehandeling, waarna er waterstof uitkomt. Ik houd me bezig met de ontwikkeling, inkoop, het klantcontact en de informatievoorziening aan engineers”, zegt ze. “Zo leer ik veel over verschillende disciplines. Want bij inkoop moet ik natuurlijk wel begrijpen wat ik inkoop, welke parameters vereist zijn voor engineers en waar ik flexibel in kan zijn.”

Hecht team

Het is Loebna’s eerste project en ook haar eerste baan na haar afstuderen. “Dan heb je natuurlijk nog weinig ervaring en weet je nog niet precies wat je wilt. TCPM sprak me aan omdat ik hier de mogelijkheid heb om te ontdekken wat ik leuk vind en wat niet. Dat is heel leerzaam”, zegt ze. “Het mooie aan engineering vind ik dat je een product ontwikkelt en dat ook gebruikt ziet worden. Je voegt iets toe voor de maatschappij. Gaaf om daar aan deel te mogen nemen.” De sfeer binnen TCPM vat Loebna in drie woorden samen: toegankelijkheid, betrokkenheid en connectie. “Het is een heel hecht team. Als we elkaar zien, delen we onze ervaringen op projecten, dat schept een band en ik leer er ook weer van. Ook de collega’s die al langer als projectleider werken, zijn makkelijk te contacten als ik vragen heb en fungeren als een soort mentor.”

Uit de comfortzone

Daarnaast maakt Loebna graag gebruik van de diverse interne en externe opleidingsmogelijkheden die na de coronaperiode inmiddels van start zijn gegaan. “Ik krijg alle ruimte om mezelf verder te ontwikkelen. Samen met andere collega’s heb ik bijvoorbeeld een TRIZ-cursus gedaan, een methode om je technische creativiteit te bevorderen. Hoewel je dan met collega’s van andere kantoren samen zit, is het meteen gezellig. Je voelt je altijd gelijk welkom.” Ook het projectmatig werken ziet Loebna als pluspunt voor haar ontwikkeling. “Steeds nieuwe mensen en organisaties leren kennen en me daarop aanpassen, haalt me uit mijn comfortzone en houdt me scherp.”

Het verhaal van Bart
Het verhaal van Daan
Het verhaal van Harry

Zoeken

Pagina resultaten
Vacature resultaten