Terug naar overzicht

Het verhaal van Daan

“Ik ben trots op de professionaliseringsslag die ik hier heb kunnen maken”

Gezamenlijk successen behalen en zichzelf ontwikkelen, dat is de dagelijkse drive van Daan Kurvers, projectmanager bij TCPM. In 2019 begon hij zijn loopbaan bij TCPM, waar hij dankzij zijn leergierige en ambitieuze instelling op verschillende fronten snel doorgroeide.

Wederzijds vertrouwen

Na de Master Innovation Management aan de Technische Universiteit Eindhoven kwam Daan bij TCPM terecht. “Er was eigenlijk meteen al een fijne klik en ondanks dat ik nog relatief jong en onervaren was, was er ook van beide kanten direct wel het vertrouwen.” Daans verwachtingen om veel te kunnen leren, diverse ervaring op te doen en te ontdekken in welke industrie hij verder wil groeien, werden meer dan waar gemaakt.

Eerste project

Daan’s eerste project was voor Howden Thomassen. Howden maakt compressoren om lucht en gas te verplaatsen. Daan coördineerde hier meerdere projecten van A tot Z. Als projectmanager was Daan verantwoordelijk voor de realisatie van deze projecten en onderhield hij nauw contact met klanten en leveranciers. “De projecten an sich waren niet zo groot, maar ik had er soms wel 30 tegelijkertijd”, vertelt hij. “Met ook 30 verschillende klanten wereldwijd gaf mij dat een mooie uitdaging.”

Interne kennisdeling

Zijn praktijkervaring ging gepaard met theoretische verdieping. Hij behaalde onder meer de opleiding PRINCE 2 en de training TCPM Projectleiderschap. Mede door verschillende trainingen binnen TCPM te volgen en met regelmaat met ervaren collega’s te sparren, wist Daan zich in korte tijd doelgericht te ontwikkelen. “Even iets toetsen bij een andere projectmanager of in een Whatsappgroep om hulp vragen. Het is fijn om te merken dat iedereen elkaar verder wil helpen”, blikt Daan terug, en benadrukt daarbij dat er wel wordt verwacht dat je hierin ook zelf het initiatief neemt.

“Ik werd vanuit TCPM begeleid door een senior projectmanager (buddy). Met veel plezier kijk ik terug op de vele PM-bijeenkomsten bij onze opdrachtgevers met ons projectmanagementteam, waarbij veel ruimte was voor het delen van kennis en ervaringen. Deze dagen werden altijd afgesloten met een gezellig diner en we vormden samen echt één team.”

Een uitdagend project voor MPac Langen

Daans pro-actieve houding en leergierigheid leidden ertoe dat hij na een succesvolle afronding van de projecten voor Howden een nieuwe opdracht kon oppakken. Hij ging een project doen voor MPac Langen, een bedrijf dat machines voor productverpakkingen ontwikkelt. “Een uitdagend project met een mooi product en een andere manier van werken, daarin zag ik zeker nieuwe kansen voor mij.” Een leerzame periode waarin hij met complexe verpakkingsmachines binnen een internationaal speelveld te maken kreeg. “Ik ben trots op de professionaliseringsslag die ik heb kunnen maken in onder meer het managen van de diverse stakeholders, het aansturen van het projectteam intern bij MPac en het omgaan met verschillende disciplines.”

Klaar voor de volgende stap

Voor deze opdracht was het belangrijk dat Daan met regelmaat bij MPac aanwezig was. Daarnaast werkte hij ook zowel vanuit huis als vanuit onze kantoren in Boxmeer en Apeldoorn.  In goed overleg met TCPM heeft Daan nu besloten de volgende stap in zijn ontwikkeling buiten TCPM te zetten. “Ik ben dankbaar voor alle ruimte en ondersteuning die ik heb gekregen om mij zowel vakkundig als persoonlijk te ontwikkelen en te ontdekken waarin ik nu verder wil”, spreekt hij vol lof. Hij treedt in dienst bij Gazelle als Innovatie manager, een lijnmanagementfunctie die TCPM hem niet kan bieden. TCPM wenst de ambitieuze Daan veel succes met zijn nieuwe baan en de veelbelovende carrière die hij tegemoet gaat. 

Meer verhalen van collega's

Voel jij je thuis in een omgeving die constant in beweging is? Ben jij overtuigd dat engineering in je DNA zit?

Het verhaal van Bart
Het verhaal van Harry
Het verhaal van Loebna
Het verhaal van Bernhard

Zoeken

Pagina resultaten
Vacature resultaten