Terug naar overzicht

Het verhaal van Robert

“Ik krijg hier de kans om veel bedrijven te leren kennen. Elke keer andere mensen en andere culturen, dat zie ik als een uitdaging”

Robert werkte in zijn eerste jaar bij TCPM als projectmanager voor de Koninklijke Bel Leerdammer in Schoonrewoerd. Dit bedrijf produceert al meer dan honderd jaar de bekende Leerdammer kaas. Nu de markt voor plakken voorverpakte kaas groeit, kiezen zij voor vierkante in plaats van ronde kazen om het snijverlies te minimaliseren, hiervoor wordt tevens een nieuwe fabriek gebouwd. Robert ontwierp samen met zijn team de nieuwe verpakkingslijn en begeleidde de installatie ervan.

Robert projectmanager TCPM

Van scratch af aan

Als verantwoordelijke voor de werkgroep Foiling & Stacking maakte Robert de hele opbouw van de nieuwe fabriek van scratch af aan mee. “Ik kreeg een lege ruimte toegewezen voor de nieuwe folielijn en kon aan de slag. In het ontwerp moesten naast de standaard Bel-specificaties en de Machinerichtlijn ook allerlei eisen rond hygiëne, veiligheid en food contact worden meegenomen”, vertelt hij. Elke dag wordt er bij de Koninklijke Bel Leerdammer voor zo’n 100.000 liter melk verwerkt.

Complexe verpakkingslijn

Zodra de kazen uit het pekelbad komen, belanden ze op de folielijn en doorlopen ze diverse stappen. “Allereerst verpakt de machine ze in krimpfoliezakken, die daarna gevacuümeerd worden. Vervolgens gaan de verpakte kazen door een lektester, een krimptunnel, een droogtunnel, een metaaldetector en een weegschaal, alvorens ze via een lange band getransporteerd worden naar de stacking-ruimte waar robots de kazen in kratten op pallets in het rijpingsmagazijn plaatsen”, licht Robert toe.

Veel verantwoordelijkheid

Naast de opzet van de verpakkingslijn voerde Robert een aantal kleinere projecten uit voor de kaasproducent, waaronder een nieuw ontruimings-/alarmsysteem, veiligheidsspecificaties rond het gasnet en de vervanging van het besturingssysteem van het bestaande klimaatbeheersysteem van de rijpinghallen en het opslagmagazijn voor gereed product. “Ik merk dat ik bijzonder enthousiast wordt van dit soort projecten, klein of groot. Bij TCPM krijg ik door de diversiteit aan projecten de kans om een veelheid aan bedrijven (opdrachtgevers/leveranciers) te leren kennen en heb ik veel verantwoordelijkheid. Elke keer andere mensen en andere culturen, dat zie ik als een uitdaging. De wereld ligt weer open.”

Veel afwisseling

Precies die variatie in projecten deed Robert besluiten voor TCPM te kiezen. “Ik had behoefte aan meer afwisseling in mijn werk. Ook het feit dat je in projecten onafhankelijk bent en een redelijk vrije rol hebt, sprak me aan. Zo kun je je helemaal richten op de hoofdzaak: het goed afronden van projecten”, stelt hij. Zijn ervaring is erg positief. “TCPM is een jong en dynamisch bedrijf, met verschillende vakgebieden en kantoren door het hele land. Er is veel expertise in huis waar je tijdens projecten indien nodig op terug kunt vallen."

Betrokkenheid

Verder is Robert te spreken over de open en transparante cultuur. “Je wordt echt betrokken bij het bedrijf, onder meer door allerlei activiteiten vanuit de personeelsvereniging. Dat varieert van bowlen en karten tot een uitje met de hele familie naar de Efteling”, zegt hij. “Die bijeenkomsten worden actief gepromoot. Je voelt dat ze het belangrijk vinden dat je komt en waarderen dat je er tijd voor vrijmaakt.” Daarnaast wijst hij op het grote aantal cursussen die hij aangeboden krijgt. “Ook een teken dat professionalisering hoog op de agenda staat.”

Bekijk ook deze verhalen

Het verhaal van Bernhard
het verhaal van Emile
Het verhaal van Nick

Zoeken

Pagina resultaten
Vacature resultaten