Terug naar overzicht

Het verhaal van Nick

“Ik heb bewust gekozen voor TCPM om mezelf breder te oriënteren.”

Meer uitdagende projecten en een breder werkveld. Om die redenen stapte Nick enkele jaren geleden over naar TCPM. Aan uitdagingen geen gebrek: mechanical engineer werkt Nick momenteel aan een project voor Howden Thomassen Compressors BV in Rheden. Dit is een wereldwijd toonaangevende leverancier van zuigercompressoren voor de traditionele gas-, olie- en petrochemische industrie en tevens een belangrijke speler in nieuwe markten, waaronder de waterstofindustrie.

Nick Mechanical engineer TCPM

Ondersteuning

Howden Thomassen houdt zich bezig met het ontwerpen, assembleren, installeren en onderhouden van op maat gemaakte compressoren, die klanten helpen hun dagelijkse processen te verbeteren. Onlangs verplaatste het bedrijf het onderdeel diagfragmacompressoren van de Franse vestiging naar Nederland. Bij dit type compressoren wordt het gas niet door middel van zuigers samengeperst, maar door het heen en weer bewegen van een soepel membraan. In eerste instantie ondersteunt Nick de huidige engineers bij het designen van cilinder supports, piping en vaten op die cilinders. “Zo leer ik alvast de programmatuur kennen, zoals Autocad, Inventor en Plant3D”, vertelt hij.

Bredere oriëntatie

Nick kwam in contact met TCPM via zijn vorige werkgever, Alfa Laval, leverancier van procesapparatuur voor uiteenlopende industrieën. “Een TCPM’er die aan een project werkte voor Alfa Laval, stuurde mijn cv door en zo is het balletje gaan rollen. Ik heb bewust gekozen voor werken bij een ingenieursbureau om mezelf breder te oriënteren. Tot nu toe bevalt dat prima, ik kan mijn creatieve ei goed kwijt in de werkzaamheden.” Daarnaast werkt Nick graag in teams. “Samen binnen een bepaalde tijd en een bepaald budget een product ontwerpen, waarbij iedereen zijn eigen expertise inbrengt. Eventuele hobbels ga je met z’n allen te lijf om tot een goed eindresultaat te komen, waar je met trots op terugkijkt.”

Flexibiliteit

Aan de start van het project voor Howden Thomassen was Nick benieuwd welke uitdaging hem hier te wachten zou staan. “De eerste dagen is het spannend, maar je past je vrij snel aan. Die flexibiliteit qua werkplek en organisatiecultuur verwacht TCPM ook van je”, blikt hij terug. “Ik ben hier goed ontvangen en in het team zit nog een TCPM’er, toevallig degene die er ook voor gezorgd heeft dat ik bij TCPM terechtkwam. Dus ik wen hier makkelijk.”

Een uitdagend project

Als medewerker van TCPM kon Nick direct aan de slag voor Alfa Laval voor een uitdagend offshore-project: het ontwerp van een gasgenerator voor drijvende productieplatforms. “Dat betekende: een ingewikkelde installatie met veel specificaties en hoge klanteisen. De principes blijven hetzelfde, maar voor offshore toepassing ging het ontwerp helemaal op de kop. Materialen moesten bijvoorbeeld van zeer hoge kwaliteit zijn”, vertelt hij.

Een ontspannen sfeer

Na twee jaar was het project afgerond en was het tijd voor een nieuwe opdracht. “TCPM kijkt daarbij goed naar je profiel en of het project bij je past. Dat is een fijn gegeven”, zegt Nick, die het nog steeds erg naar zijn zin heeft bij TCPM. “Het is een prima werkgever, die veel voor je regelt. Van allerlei cursussen tot bedrijfsuitjes en kwartaalbijeenkomsten. De sfeer is ontspannen, je bent met engineers onder elkaar en hebt met iedereen wel een match.”

Bekijk ook deze verhalen

Het verhaal van Bernhard
het verhaal van Emile
Het verhaal van Robert

Zoeken

Pagina resultaten
Vacature resultaten