Terug naar overzicht

Het verhaal van Alte

“Graag heb ik een beetje avontuur in mijn werk”

Een vrijwel perfecte projectmatch was ruim zes jaar geleden voor Alte Nijhuis de reden om als senior projectmanager in dienst te treden bij TCPM. Sinds die tijd vervult hij die rol in uiteenlopende technische projecten voor diverse opdrachtgevers. “Dit betreft veelal complexe projecten met een ruime scope, breder dan opdrachtgevers doorgaans comfortabel vinden. En waar hun eigen engineers soms hun tanden al op stukgebeten hebben. Dan kom ik in beeld.”

Brede kennis en expertise

In projecten kan Alte teruggrijpen op zijn brede kennis en expertise in zowel engineering als bouw. Daarnaast beschikt hij over ruim 25 jaar ervaring met internationale stakeholders en werkte hij regelmatig in het buitenland. “Zo heb ik voor een klant een bestaande module ten behoeve van productie van aardgas omge-engineered om deze geschikt te maken voor woestijnomstandigheden in Oman. Een ander project betrof een productiewaterreinigingsmodule voor olie- en gasinstallaties, om water te zuiveren van koolwaterstoffen voor dit in zee wordt geloosd.

Begeleiding van het hele traject

Die module is in Nederland ge-engineered, waarbij we onderdelen uit Europa hebben gehaald, en in de Verenigde Staten is de module gebouwd en getest, en uiteindelijk in het Middellandse Zee gebied geplaatst”, vertelt hij. “In zo’n project begeleid ik dan het hele traject van engineering, constructie, inkoop tot oplevering en eventueel de inbedrijfstelling. Inmiddels heb ik dat zo vaak gedaan, dat ik nergens meer nerveus van word, ik pak zaken gewoon bij de kop.”

Volop werkplezier
Als grote voordeel van projecten noemt Alte het feit dat er sprake is van een gedefinieerde scope en tijdsduur. “Er is altijd een begin en een eind, dat biedt duidelijkheid en afwisseling. In mijn dagelijks werk heb ik momenteel precies de uitdagingen die ik in het vak projectmanagement zoek en waardeer, aangezien geen dag verloopt zoals je vooraf gedacht had. Internationale projecten – inclusief de bijbehorende reizen – bezorgen mij volop werkplezier. Dat dit af en toe wat vrije tijd moet kosten, neem ik op de koop toe”, zegt hij. “Voor mij biedt TCPM een omgeving waarin ik mij prettig beweeg: een variëteit aan opdrachtgevers, steeds nieuwe vraagstukken. Ik moet een beetje avontuur hebben in mijn werk. Een ander pluspunt is dat secundaire zaken gewoon goed geregeld zijn.”

Open cultuur

Dat werkplezier wordt verder versterkt door de ontwikkelingsmogelijkheden en de open cultuur binnen TCPM. “Binnen de afdeling Advies waar ik werkzaam ben, is er volop gelegenheid om je te ontwikkelen. In mijn geval zijn dit vooral cursussen, waaronder de projectmanagementmethodiek PRINCE2 en Lean Six Sigma.”

Een echt mensenbedrijf

Ook buiten de werkzaamheden zijn er volgens Alte verschillende mogelijkheden om je als mens te ontwikkelen of gewoon betrokken te zijn. “Denk aan periodieke bijeenkomsten, personeelsevenementen, OR, etc. TCPM is een echt mensenbedrijf: iedereen is prettig betrokken en benaderbaar. Hoewel velen buiten de kantoren werkzaam zijn, is er een mooie interesse in elkaars wel en wee in het dagelijks werk.” Tevens zijn er meerdere malen per jaar projectbijeenkomsten. We komen dan met het hele PM-team samen op één van de projectlocaties. Kennis delen, ervaringen en best practices uitwisselen. Zo hebben mijn collega's onlangs een bezoek gebracht in Zuidbroek. Hier ben ik als PM-er betrokken bij de bouw van een stikstofinstallatie. Om de gaswinning in Groningen zo snel mogelijk te brengen naar nul, is de uitbreiding van de stikstofinstallatie nabij Zuidbroek een noodzakelijke maatregel. Door de uitbreiding kan een reductie van ongeveer 7 miljard m3 Groningengas per jaar worden gerealiseerd.

Het verhaal van Bart
Het verhaal van Loebna
Het verhaal van Harry

Zoeken

Pagina resultaten
Vacature resultaten