Terug naar overzicht

Verpakkingsmachine voor oploskoffiezakjes

Mpac Langen ontwikkelt verpakkings- en kartonneermachines, voor klanten verspreid over de hele wereld. Voor de totstandkoming van deze slimme systemen schakelt ze al ruim 20 jaar de kennis en kunde van TCPM in. Een voorbeeld van een van de vele projecten is de machine voor het verpakken van oploskoffiezakjes, waarvoor TCPM’er Daan als projectmanager succesvol het proces begeleidde.

 

Mpac Langen

Het in Wijchen gevestigde Mpac Langen focust zich op de voedingsmiddelen-, gezondheids- en farmaceutische industrie. Innovatie en duurzaamheid staan bij hen voorop en ze zoeken altijd naar een nóg betere oplossing. Dit gedachtegoed en de werkwijze van deze innovatieve opdrachtgever sluiten perfect bij TCPM aan, wat resulteert in een jarenlange, prettige samenwerking.

Zij kennen de kwaliteit die wij in huis hebben en wij weten waar we hen mee verder kunnen helpen. Daardoor hebben we eigenlijk aan een half woord al genoeg.

Jean-Paul Hagens, manager TCPM Zuid
TCPM MPac Daan

Verpakkingen voor oploskoffie

Voedingsmiddelenbedrijf Nestlé legt bij Mpac de vraag neer om een machine te ontwikkelen die zakjes met oploskoffie in kartonnen doosjes verpakt. Uiteraard geautomatiseerd, op hoge snelheid, duurzaam en zo efficiënt mogelijk. Nog voordat het project van start gaat, komt projectmanager Daan al in beeld. Hij bekijkt of de wensen van de klant qua onder meer capaciteit, budgetten en tijdsbestek haalbaar zijn. Daan: “Ik heb hierin eerst vooral een adviserende rol en zodra ik met de klant tot een akkoord kom, draag ik de verantwoordelijkheid over het gehele proces.”

Verloop van het proces

Een team van mechanical en electrical engineers, waaronder ook TCPM’ers, werken de nieuw te bouwen machine uit, terwijl Daan in nauw contact staat met de klant over de voortgang van het proces. Wanneer het werk aan de tekentafel gedaan is, schakelt Daan naar de inkoopafdeling om de benodigde onderdelen in te kopen en/of te laten maken. Hierop volgen gesprekken met de planner en met de bouwers. Zodra alle onderdelen en de capaciteit op de werkvloer er zijn, kan de machine geassembleerd worden.

Trots op het resultaat

In de testfase heeft Daan dagelijks contact met de programmeurs en test-engineers om de machine optimaal te laten werken. Wanneer deze aan alle vereiste specificaties voldoet, is de Factory Acceptance Test (FAT) geslaagd en nodigt hij Nestlé uit in de werkplaats. “We zijn er dan als team trots op dat we een machine kunnen tonen die een optimale productie van maar liefst 100 doosjes met elk 10 zakjes oploskoffie per minuut levert. De klant is meer dan tevreden en wij zeker ook”, vertelt hij voldaan.

Bekijk de video van Mpac Group

Wereldwijde levering

Machines van Mpac Langen worden door klanten over de hele wereld afgenomen. Voor het verschepen moet de machine eerst gedemonteerd worden, om vervolgens op de plaats van bestemming weer opnieuw opgebouwd te worden. Daan zorgt dat er een programmeur en field service engineer op locatie zijn die de machine tevens aansluiten op wat er voor en na het proces gebeurt; upstream and downstream equipment. Zodra dit succesvol verloopt en de Site Acceptance Test (SAT) positief is, kan er getekend worden en is het project definitief afgerond.

We zijn er dan als team trots op dat we een machine kunnen tonen die een optimale productie van maar liefst 100 doosjes met elk 10 zakjes oploskoffie per minuut levert. De klant is meer dan tevreden en wij zeker ook

- Daan, Projectmanager TCPM

Culturele ontwikkeling

Voor Mpac Langen werkt Daan aan zo’n negen tot tien projecten tegelijkertijd. Passend bij zijn intrinsieke gedrevenheid ziet Daan het snelle schakelen tussen de projecten als een mooie uitdaging. “En de internationale contacten, dus verschillende culturen, talen en tijdzones doen daar nog een schepje bovenop”, vult hij glimlachend aan, “met Azië heb ik vooral in de ochtend contact en met Amerika aan het eind van de middag. Het stimuleert niet alleen mijn professionele, maar ook meteen mijn persoonlijke en zelfs culturele ontwikkeling.”

Image copyright / courtesy Mpac

Lees het verhaal van Daan

Zoeken

Pagina resultaten
Vacature resultaten