Terug naar overzicht

Mobiele duurzame stroomoplossingen

Groene festivalstroom

Bredenoord verstaat al ruim 70 jaar het vak om voor elke situatie stroom op maat te leveren. Een garantie die terug te vinden is in al hun tijdelijke, permanente en mobiele (nood)energievoorzieningen. Op het muziekfestival Noorderslag in Groningen presenteerde Bredenoord de Mobile Solar Plant voor de evenementenbranche.

150 m2 zonnepanelen

De Mobile Solar Plant is een 20 ft-container van 6 m waaruit een 150 m2 veld aan zonnepanelen uitklapt met daarin een Bredenoord smart powerbank en een aggregaat. De MSP komt ingeklapt op de locatie aan en kan binnen een uur operationeel zijn. Het systeem levert 58 kW-piek waarbij 23 kW-piek uit de zonnepanelen wordt geleverd. De stroom wordt vanuit de zonnepanelen naar de accu’s in de smart powerbank geleid en van daaruit geleverd naar de eindgebruiker. De MSP levert genoeg stroom om bijvoorbeeld een food-court op een festival van stroom te voorzien.

De Mobile Solar Plant is een innovatief en milieuvriendelijk alternatief voor de inzet van diesel generatoren. De Mobile Solar Plant kan door de unieke combinatie van elementen tot 95% van de CO2-uitstoot beperken. Een waardevol middel voor evenementen-organisatoren om aan milieueisen te kunnen voldoen.

“We moesten erg creatief zijn. Alles moest in 1 zeecontainer passen"

- Ronny Mulder, Constructeur TCPM

Plug & play: eenvoudig te vervoeren in 20ft. container & snelle handmatige ingebruikname

Ook voor tijdelijke opstellingen bestaat de behoefte aan duurzame energie. TCPM hielp Bredenoord met het opstellen van de specificaties en werkte dit uit in een 3D-model.

De Mobile Solar Plant werkt voornamelijk op zonne-energie, maar wanneer de accu’s leeg dreigen te raken en er niet genoeg zon is om deze aan te vullen, slaat het aggregaat (28 kW) aan en draait verder op biobrandstof.

Door middel van een gestructureerde projectaanpak zijn diverse concept-oplossingen bepaald en door TCPM uitgewerkt. Aan het begin van het project lag er één concept voor de Mobile Solar Plant. Samen met de opdrachtgever hebben we meerdere andere concepten bedacht en uiteindelijk toch voor het originele concept gekozen. Dat was gewoon de beste oplossing.” De lay-out van de opstelling werd bepaald en er werd gezorgd voor een gemodelleerde opzet van de benodigde container.  Er zaten twee grote uitdagingen in dit project:

  1. De gehele opstelling moest passen in een zeecontainer. Wanneer het Smart Powerbank en een aggregaat in de container staan, blijft van die ruimte nog ongeveer de helft over. De zonnepanelen zelf beslaan –uitgeklapt- 150 m2. Daarnaast waren ook de draaimechanismen nog een flinke kluif. Één sectie van het frame weegt namelijk bijna een ton en daar zijn er vijf van.
  2. En de hele opstelling moet in ongeveer een uur kunnen worden opgezet.

“De gehele mobiele solar plant moet in ongeveer een uur kunnen worden opgezet"

- Ronny Mulder, Constructeur TCPM

Zoeken

Pagina resultaten
Vacature resultaten