Terug naar overzicht

Het verhaal van Jeroen

“Ik wil me zo breed mogelijk oriënteren en TCPM biedt mij hiervoor de juiste variatie aan”

Hij stelt zich vaak de vraag: Hoe kan ik dit proces automatiseren of nog efficiënter laten lopen? De liefde voor het vak en altijd nét dat beetje extra willen geven, maken Jeroen Hermsen dan ook een typische TCPM’er.

Verhaal Jeroen Werken bij TCPM

Direct welkom

Al van jongs af aan is hij geïnteresseerd in techniek, de studiekeuze was voor hem dan ook snel gemaakt. Succesvol doorliep hij de bachelor Mechanical Engineering, gevolgd door de gelijknamige master aan de Universiteit Twente. In november 2021 startte de destijds 28-jarige engineer bij TCPM, waar hij zich direct welkom en gewaardeerd voelde: “Junior of senior, iedereen wordt hier gelijk behandeld.”

Windturbinetorens Lagerwey

Het eerste project waar hij bij TCPM aan meewerkte, was de innovatie van een nieuwe generatie modulaire windturbinetorens van opdrachtgever Lagerwey. Samen met tekenaars van Lagerwey bepaalde hij de maatgevende parameters van de torens. Na het opstellen van een parametrisch model kon dit model door meerderen gebruikt worden, waardoor de hoeveelheid tekenwerk drastisch werd gereduceerd.

Vervolgens droeg onder anderen Jeroen de verantwoordelijkheid om de resultaten om te zetten naar 3D-modellen. Het eindresultaat: duurzamere, grotere en eenvoudiger te transporteren windturbines. Bekijk hier het project. Jeroen blikt meer dan tevreden terug: “Ik had een goede klik met het hele team, waardoor er een prettige samenwerking was. Daarnaast had ik erg veel aan de kennis en ervaring van de senior engineer Ronny, competentieleider op het gebied van windenergie bij TCPM. Samen hebben we het project succesvol afgerond.”

De verschillende projecten die TCPM doet, maakt dat Jeroen al snel een breed spectrum van het vak te zien krijgt. Dit was ook zijn intentie toen hij aan zijn carrière begon: Ik wil me zo breed mogelijk blijven oriënteren en TCPM biedt mij hiervoor de juiste variatie.” De leergierige engineer grijpt alle mogelijkheden die TCPM hem biedt direct aan, om nieuwe vaardigheden eigen te maken, kennis op te doen en vooral vlieguren te maken.

Cursussen bij TCPM

Naast de projecten volgde Jeroen bij TCPM al verschillende cursussen, zoals de cursus Maakbaarheid en de cursus Python voor ingenieurs. “Ik merk dat ik echt energie haal uit het doen van nieuwe projecten en het zoeken naar een oplossing die zo goed en efficiënt mogelijk werkt”, klinkt de passie van Jeroen. De oplossingen vindt hij door de praktijkervaring bij de projecten te combineren met de theorie die hij tijdens de opleiding opdeed en hij nu binnen TCPM verder ontwikkelt.

Port of Amsterdam

Sinds april 2022 werkt Jeroen met collega-engineers aan een project voor de Port of Amsterdam, waarbij hij werkt aan een schip dat vaart op waterstof. Hij focust zich hierbij op het systematisch opstellen van het programma van eisen, de veiligheidsfuncties en de software die hierbij toegepast wordt. Jeroen: “Een mooi vraagstuk, waarmee TCPM mij weet uit te dagen.” Werkend vanuit het TCPM hoofdkantoor in Apeldoorn blijft hij profiteren van de kennis van collega’s, waar hij met vragen altijd terecht kan, en geniet hij van de gezelligheid op de werkvloer. Afbeelding: Port of Amsterdam

Het verhaal van Bart
Het verhaal van Harry
Het verhaal van Daan

Zoeken

Pagina resultaten
Vacature resultaten