Medewerkers

André Brouwer - Ik wilde binnen 2 jaar lead engineer zijn...

Ik had gedacht dat ik telkens voor een korte periode bij een opdrachtgever aan het werk zou zijn

André Brouwer, senior project engineer bij TCPM Zuid, woont in Molenhoek vlak bij Nijmegen, maar is geboren in Winschoten (Groningen). Hij deed zijn hts Elektrotechniek in Groningen en deed daarna een kopcursus Technische Bedrijfskunde. 


Toen hij afgestudeerd was, was het echter niet zo eenboudig om werk te vinden in het Noorden. Daarom verlegde hij zijn grenzen en kwam uiteindelijk terecht in Nijmegen, nog vóór hij in die regio woonruimte had. Nog steeds gaat hij in de weekenden naar Groningen en daar heeft hij ook zijn grootste hobby, zwemmen, weer opgepakt. Verder houdt hij erg van tv-series kijken en pakt hij regelmatig een bioscoopje met zijn vrienden. 

Afwisseling

André werkt sinds 2012 bij TCPM. Daarvoor werkte hij acht jaar bij Alewijnse Marine in Nijmegen. Daar had hij het op zich prima naar zijn zin, maar hij merkte dat zijn doorgroeimogelijkheden beperkt waren. Daarom zette hij zijn CV op internet en kreeg veel reacties. Eén van zijn collega’s werkte al voor TCPM en na een aantal gesprekken bij TCPM, won André bij hem nog wat extra informatie in. Al met al kreeg hij een positief beeld van TCPM en hij besloot over te stappen. “Een voordeel dat ik bij TCPM dacht te vinden, was wat meer afwisseling in mijn opdrachten. Ik zat al 8 jaar bij hetzelfde bedrijf en kende dit van binnen en buiten. Door de werkwijze van TCPM hoopte ik in meer verschillende keukens te kunnen kijken en op die manier meer ervaring op te doen.”

Heel snel een project

“Al tijdens de sollicitatieprocedure was er sprake van een project bij Yokogawa. Ik zocht hen even op internet op en wat ik zag beviel me wel: Een groot internationaal bedrijf, dus niet lokaal bezig
Op mijn eerste werkdag bij TCPM kon ik direct bij Yokogawa aan de slag. De reistijd was voor mij wel even wennen: Ik reed eerder in een kwartiertje naar mijn werk. Nu zat ik dagelijks een uur en een kwartier in de auto om op mijn werk te komen. Maar het werk is superleuk, dus dat is het waard,” vertelt hij.

Inmiddels heeft hij verschillende projecten voor Yokogawa gedaan en heeft hij veel ervaring op kunnen doen. In het huidige project is hij de hardware lead engineer en begeleidt hij een team van onder andere software-engineers. “Het team bestaat uit Nederlanders, Engelsen, Egyptenaren, Portugezen, Spanjaarden en we hebben ook Hongaren en Polen gehad. De voertaal is Engels en er heerst een informele sfeer: We kunnen ontzettend veel lol trappen met elkaar, maar op het moment dat het moet, schakelt iedereen direct om en wordt er heel professioneel gewerkt.” André geniet hiervan. Hij mocht voor zijn werk al een paar keer naar Engeland en Slowakije. Hij glundert: “Dat vind ik echt top. Als de mogelijkheid zich voordoet, staan mijn koffers klaar en is mijn eerste vraag wanneer ik mag vliegen.”

Doorgroeien

Toen André bij TCPM in dienst kwam, verwachtte hij vooral verbreding van zijn kennis: “Ik had gedacht dat ik telkens voor een korte periode bij een opdrachtgever aan het werk zou zijn, maar ik stelde mezelf wél als doel om binnen twee jaar door te groeien naar lead engineer. Dat lukte me binnen één jaar, doordat ik verschillende projecten deed bij één opdrachtgever. Nu heb ik veel nuttige ervaring opgedaan in de richting die ik graag wilde, wat ik natuurlijk bij mijn volgende project weer kan inzetten. En die verbreding van mijn kennis? Die komt nog wel!” Zijn project loopt namelijk eind dit jaar af en André verwacht dan toch echt, na bijna vier jaar, bij een andere opdrachtgever terecht te komen. “Ik heb nog geen flauw idee wat mijn volgende project wordt: is dat een project voor een paar maanden? Of zit ik dan weer voor langere tijd bij een opdrachtgever? Maar eerlijk gezegd, houdt me dat ook nog niet echt bezig. Mijn focus ligt echt nog op dit project; ik wil dit graag tot een goed einde brengen!”

Doordat hij direct met een project aan de slag kon, heeft André nog geen dag bij TCPM intern gezeten. “Daardoor is de binding met TCPM wel wat minder dan ik gedacht had. Ik zie mijn TCPM-collega’s alleen tijdens kwartaalbijeenkomsten en de uitjes van de TC-Flyers”, zegt hij. “Daardoor duurt het ook langer voor ik ze echt ken. Wel heb ik regelmatig contact met Jean-Paul, mijn leidinggevende, en dat helpt wél.”

Ben jij ook zo benieuwd naar André ’s volgende project? Volg hem dan op LinkedIn!

 

Zoek vacature

Direct contact!

Bianca Kreijger

Bianca Kreijger

Corporate Recruiter
+31 (0)88 220 15 04

emaillinkedin

 


Maylou Laconi

Maylou Laconi

Recruiter
+31 (0)88 220 15 02

emaillinkedin

 


Annet Brink-Berents

Annet Brink

Assistent Recruiter
+31 (0)88 220 1501

emaillinkedin

 


Peter Roggema

Peter Roggema

Recruiter
+31 (0)88 220 15 03

emaillinkedin

 

Laatste nieuws

TCPM @Social media

TCPM Ingenieurs & Adviseurs is op zoek naar jou!

TCPM is een onafhankelijk ingenieurs- en adviesbureau dat voornamelijk actief is in de industrie. Ben jij een startende of juist héél ervaren engineer of adviseur die op zoek is naar een nieuwe uitdaging? De kans is groot dat je die bij TCPM vindt! Kijk rustig rond op deze website óf kijk direct even of jouw droomfunctie bij onze vacatures staat.

Naar vacatures!

Medewerkers aan woord

Prev Next

Harry Borsje - Wanneer is een risico acc…

Harry Borsje - Wanneer is een risico acceptabel?

Harry Borsje is 52 jaar oud en geboren te Rotterdam. Hij is getrouwd en vader...

Lees meer

Ronny Mulder - Meters maken

Ronny Mulder - Meters maken

Ronny Mulder werd geboren te Vaassen. Hij heeft twee kinderen en in zijn vrije tijd...

Lees meer

Irving Verijdt - Het is een soort toverd…

Irving Verijdt - Het is een soort toverdoos

Irving Verijdt is een 'oude rot in het vak'. Met zijn 57 jaar loopt hij...

Lees meer

Kenny Schraven - Als het dan werkt, geef…

Kenny Schraven - Als het dan werkt, geeft dat toch wel een kick!

Kenny Schraven is 30 jaar oud en werkt sinds drie jaar bij TCPM als software...

Lees meer

Mabel Haverkate - Ik heb de leukste baan…

Mabel Haverkate - Ik heb de leukste baan van het bedrijf!

Mabel is 38 jaar, heeft twee kinderen en woont in Enschede, waar ze ook is...

Lees meer

André Brouwer - Ik wilde binnen 2 jaar l…

André Brouwer - Ik wilde binnen 2 jaar lead engineer zijn...

André Brouwer, senior project engineer bij TCPM Zuid, woont in Molenhoek vlak bij Nijmegen, maar...

Lees meer

Armand Bekkema - Van F3-monteur naar mec…

Armand Bekkema - Van F3-monteur naar mechanical engineer

Armand Bekkema is 28 jaar en woont in Bakkeveen. Zijn vriendin, Nicole, woont nu nog...

Lees meer

Peter Roggema - Je moet doen waar je goe…

Peter Roggema - Je moet doen waar je goed in bent

Peter Roggema, 35 jaar oud, is adviseur Interim Professionals voor TCPM Noord en maakt deel...

Lees meer