Medewerkers

Irving Verijdt - Het is een soort toverdoos

Als je uit het niets een machine kunt laten bewegen en dat die dan precies doet wat je geprogrammeerd hebt, dat heeft écht iets magisch.

Irving Verijdt is een 'oude rot in het vak'. Met zijn 57 jaar loopt hij al een poosje op de werkvloer rond en heeft de nodige kennis vergaard. Hij studeerde eerst aan de mts in Nijmegen en daarna aan de hts Elekto, Meet- en Regeltechniek in Venlo. Hij woont met zijn vrouw in Afferden. Zijn kinderen zijn inmiddels al achttien en twintig jaar oud. 


Zijn grootste hobbies zijn films kijken en het beluisteren van symfonische rock, hoewel er door de jaren heen ook erg veel tijd is gaan zitten in het zelf verbouwen van zijn huis. Daarnaast sijpelt ook de techniek zijn vrije tijd binnen. Hij maakt installaties van Lego en krijgt binnenkort zijn eigen 3D-printer.

Direct verliefd

Irving kwam voor het eerst in aanraking met de besturingstechniek toen hij in 1985 een CNC-gestuurde laser mocht programmeren. Met PLC’s maakte hij kennis toen hij in 1987 bij Van Hout in Eindhoven werkte. Bij Van Hout hield hij zich voornamelijk bezig met Philips PLC’s. “Ik ontwikkelde in mijn vrije tijd zelf software en heb o.a. een tool gemaakt voor het monitoren van PLC’s welke nog tot de eindjaren ’90 gebruikt is.” Na vier jaar wilde Irving graag wat dichter bij huis gaan werken en toen kwam hij bij Ingenieursburo Vis terecht. Daar werkte hij bijna 9 jaar.
Hij solliciteerde bij TCPM en had een goed gesprek met Erik van de Vrugt. Na twee of drie gesprekken was het duidelijk: Het was een match!

Meteen aan de slag

Irving kon meteen aan zijn eerste project beginnen, bij SCA in Heijen. Voor Irving was dit ideaal: “Ik zat 5 kilometer van huis! Mijn collega’s bij SCA kwamen ook allemaal uit de buurt, en ik voelde me meteen thuis. Uiteindelijk heb ik daar 13 jaar aan verschillende projecten mogen werken.” Tussendoor werkte hij voor TCPM Engineering nog aan de besturing van een “glaasjesprinter” voor een ziekenhuislaboratorium, toen er enige terugloop was in de projecten bij SCA. “Daarvoor maakte ik de software en die werkte uitendelijk perfect.” Al snel kon hij weer aan de slag bij SCA. Na SCA stuurde TCPM hem vrijwel direct weer door naar de volgende klant; Langen Packaging. “Ik val telkens met mijn neus in de boter,” zegt Irving, “want ook daar zit ik weer prima op mijn plek. De projecten bij Langen Packaging volgen elkaar ook op en dat duurt nu al drie jaar.” In totaal heeft hij in 16 jaar tijd slechts 2 maanden zonder een project gezeten.

Irving probeert zijn passie voor de besturingstechniek uit te leggen: “Als je uit het niets een machine kunt laten bewegen en dat die dan precies doet wat je geprogrammeerd hebt, dat heeft écht iets magisch. Het is een soort toverdoos. Dat is echt geweldig!
Het enige nadeel vind ik al die documentatie die erbij komt kijken. Maar ik kan iedereen aanraden om de techniek in te gaan. Het is een wondere wereld en je krijgt met zoveel verschillende aspecten te maken. Het is echt nooit saai.”

Het TCPM-gevoel is voor Irving lastig vast te houden, omdat hij iedere keer voor langere tijd bij een klant zit. Toch heeft hij dat gevoel wél: “Ik zie mijn collega’s natuurlijk tijdens de kwartaalbijeenkomsten en ongeveer één keer per maand heb ik contact met Jean-Paul of Stan. Ook de werkgroep Industriële Automatisering geeft me de mogelijkheid om echt contact op te bouwen en te houden met mijn collega’s van TCPM. Daarnaast houden we ook contact via Whatsapp. Die nieuwe technieken bieden ons ook weer meer mogelijkheden. Ik zou het wel fijn vinden als er nog wat vaker bijeenkomsten zouden zijn, misschien ook met de werktuigbouwkundige jongens erbij, zodat ik mijn collega’s beter kan leren kennen.”

Ben je benieuwd of Irving met zijn volgende project wéér met de neus in de boter valt? Houd dan zijn LinkedIn in de gaten!

 

Zoek vacature

Direct contact!

Bianca Kreijger

Bianca Kreijger

Corporate Recruiter
+31 (0)88 220 15 04

emaillinkedin

 


Maylou Laconi

Maylou Laconi

Recruiter
+31 (0)88 220 15 02

emaillinkedin

 


Annet Brink-Berents

Annet Brink

Assistent Recruiter
+31 (0)88 220 1501

emaillinkedin

 


Peter Roggema

Peter Roggema

Recruiter
+31 (0)88 220 15 03

emaillinkedin

 

Laatste nieuws

TCPM @Social media

TCPM Ingenieurs & Adviseurs is op zoek naar jou!

TCPM is een onafhankelijk ingenieurs- en adviesbureau dat voornamelijk actief is in de industrie. Ben jij een startende of juist héél ervaren engineer of adviseur die op zoek is naar een nieuwe uitdaging? De kans is groot dat je die bij TCPM vindt! Kijk rustig rond op deze website óf kijk direct even of jouw droomfunctie bij onze vacatures staat.

Naar vacatures!

Medewerkers aan woord

Prev Next

Armand Bekkema - Van F3-monteur naar mec…

Armand Bekkema - Van F3-monteur naar mechanical engineer

Armand Bekkema is 28 jaar en woont in Bakkeveen. Zijn vriendin, Nicole, woont nu nog...

Lees meer

Ronny Mulder - Meters maken

Ronny Mulder - Meters maken

Ronny Mulder werd geboren te Vaassen. Hij heeft twee kinderen en in zijn vrije tijd...

Lees meer

Irving Verijdt - Het is een soort toverd…

Irving Verijdt - Het is een soort toverdoos

Irving Verijdt is een 'oude rot in het vak'. Met zijn 57 jaar loopt hij...

Lees meer

Harry Borsje - Wanneer is een risico acc…

Harry Borsje - Wanneer is een risico acceptabel?

Harry Borsje is 52 jaar oud en geboren te Rotterdam. Hij is getrouwd en vader...

Lees meer

Kenny Schraven - Als het dan werkt, geef…

Kenny Schraven - Als het dan werkt, geeft dat toch wel een kick!

Kenny Schraven is 30 jaar oud en werkt sinds drie jaar bij TCPM als software...

Lees meer

Peter Roggema - Je moet doen waar je goe…

Peter Roggema - Je moet doen waar je goed in bent

Peter Roggema, 35 jaar oud, is adviseur Interim Professionals voor TCPM Noord en maakt deel...

Lees meer

Mabel Haverkate - Ik heb de leukste baan…

Mabel Haverkate - Ik heb de leukste baan van het bedrijf!

Mabel is 38 jaar, heeft twee kinderen en woont in Enschede, waar ze ook is...

Lees meer

André Brouwer - Ik wilde binnen 2 jaar l…

André Brouwer - Ik wilde binnen 2 jaar lead engineer zijn...

André Brouwer, senior project engineer bij TCPM Zuid, woont in Molenhoek vlak bij Nijmegen, maar...

Lees meer