Medewerkers

Kenny Schraven - Als het dan werkt, geeft dat toch wel een kick!

Als het dan werkt, geeft dat toch wel een kick!

Kenny Schraven is 30 jaar oud en werkt sinds drie jaar bij TCPM als software engineer. Met zijn vriendin en twee kinderen van anderhalf jaar en bijna vier jaar oud woont hij in Boxmeer. In zijn vrije tijd speelt hij basketbal en gaat hij na een thuiswedstrijd graag nog even met zijn vrienden naar het café. Daarnaast slokken zijn kinderen veel van zijn tijd op, maar daar geniet hij ook met volle teugen van.


Opleidingen: 

Eerst studeerde hij mbo Elektronica en daar deed hij nog een hbo-opleiding Mechatronica achteraan. Tijdens zijn studie werkte hij in de vakanties als besturingstechnicus bij Altrimex in Helmond. Hier hield hij zich voornamelijk bezig met het in regelen en testen van aan elkaar gekoppelde machines in een verpakkingslijn. Voor zijn afstudeeropdracht aan het hbo werkte hij bij Actemium in het Edulab. Daar maakte hij samen met zijn klasgenoot een uitbreiding op de procesinstallatie. Voor Kenny was dit een leuke opdracht, omdat de installatie daarna ook direct ingezet kon worden.

Van de besturingstechniek gaat zijn hart sneller kloppen. Hij vertelt: “Ik vind het mooi om een stuk code te schrijven, dat daarna gewoon een deel van een installatie bestuurt en zijn werk laat doen. Vaak is het ontwerpen van een dergelijk proces redelijk complex en als het dan werkt… Ja, dat geeft toch wel een kick! Het mooiste vind ik in combinatie van PLC en SCADA. Wat ik vooral gaaf vind, is om een heel project te draaien. Bij mijn huidige project is die kans er ruimschoots. Op een gegeven moment mocht ik een volledige ombouw doen. Dan krijg je de oude elektrische schema’s en zoek het verder maar uit. Als je dan uiteindelijk vrijwel foutloos in bedrijf kunt gaan, geeft dat wel een heel fijn gevoel.”

Na zijn afstuderen kwam Kenny terecht bij Christiaens Controls en had het hier erg naar zijn zin. Totdat hij zich door reorganisaties bij zijn werkgever niet langer bezig kon houden met het ontwerpen van software. Dat was voor Kenny de reden om eens buiten de deur te gaan kijken. Zo kwam hij bij TCPM terecht. Voor TCPM voerde hij inmiddels diverse projecten uit bij GEA Food Solutions en bij GEA Refrigeration. Hij raakt dan ook al aardig ingeburgerd bij GEA.

Collega's ontmoeten

Toch heeft hij het gevoel dat hij echt een TCPM’er is: “Jean-Paul, mijn leidinggevende, komt regelmatig even bij me op bezoek bij GEA en daarnaast komt het ook nog wel eens voor dat ik op het TCPM-kantoor in Boxmeer werk. Zoals vandaag.
Vanmiddag hebben we namelijk een bijeenkomst van de werkgroep Industriële Automatisering. Die begint om 15:00 uur en dan is het praktischer om gewoon de hele dag hier te werken. Zo verlies ik de minste tijd. Tijdens de bijeenkomsten van de werkgroep delen we cases met elkaar, maar helpen we elkaar ook om oplossingen te vinden voor problemen waar we tegenaan lopen. Zo leer je je collega’s een stuk beter kennen. Daarnaast zijn er natuurlijk nog de kwartaalbijeenkomsten waar ik mijn collega’s zie en hebben we de TC-Flyers die leuke uitjes organiseren. Op die manier is het lastig te vergeten dat je een TCPM’er bent,” grapt hij.

“Wat ik ook positief vind, is dat TCPM wel de vinger aan de pols houdt als je bij een klant zit. Er is ook oprechte interesse. Toen ik bijvoorbeeld een project deed aan boord van een vissersboot, kreeg ik toen ik weer thuis was ook direct een mailtje met de vraag hoe ik het gehad had!” vervolgt hij. “Het enige minpuntje bij TCPM vind ik dat de personeelsfeesten voor mij vaak ver weg gehouden worden. Maar dat houd je toch met een bedrijf dat vestigingen door het hele land heeft. Er is altijd wel iemand die dan verder moet rijden.”

Wil je op de hoogte blijven van Kenny's carrière? Bekijk dan zijn LinkedIn-profiel.

 

Zoek vacature

Direct contact!

Bianca Kreijger

Bianca Kreijger

Corporate Recruiter
+31 (0)88 220 15 04

emaillinkedin

 


Maylou Laconi

Maylou Laconi

Recruiter
+31 (0)88 220 15 02

emaillinkedin

 


Annet Brink-Berents

Annet Brink

Assistent Recruiter
+31 (0)88 220 1501

emaillinkedin

 


Peter Roggema

Peter Roggema

Recruiter
+31 (0)88 220 15 03

emaillinkedin

 

Laatste nieuws

TCPM @Social media

TCPM Ingenieurs & Adviseurs is op zoek naar jou!

TCPM is een onafhankelijk ingenieurs- en adviesbureau dat voornamelijk actief is in de industrie. Ben jij een startende of juist héél ervaren engineer of adviseur die op zoek is naar een nieuwe uitdaging? De kans is groot dat je die bij TCPM vindt! Kijk rustig rond op deze website óf kijk direct even of jouw droomfunctie bij onze vacatures staat.

Naar vacatures!

Medewerkers aan woord

Prev Next

Mabel Haverkate - Ik heb de leukste baan…

Mabel Haverkate - Ik heb de leukste baan van het bedrijf!

Mabel is 38 jaar, heeft twee kinderen en woont in Enschede, waar ze ook is...

Lees meer

Peter Roggema - Je moet doen waar je goe…

Peter Roggema - Je moet doen waar je goed in bent

Peter Roggema, 35 jaar oud, is adviseur Interim Professionals voor TCPM Noord en maakt deel...

Lees meer

Kenny Schraven - Als het dan werkt, geef…

Kenny Schraven - Als het dan werkt, geeft dat toch wel een kick!

Kenny Schraven is 30 jaar oud en werkt sinds drie jaar bij TCPM als software...

Lees meer

Armand Bekkema - Van F3-monteur naar mec…

Armand Bekkema - Van F3-monteur naar mechanical engineer

Armand Bekkema is 28 jaar en woont in Bakkeveen. Zijn vriendin, Nicole, woont nu nog...

Lees meer

Irving Verijdt - Het is een soort toverd…

Irving Verijdt - Het is een soort toverdoos

Irving Verijdt is een 'oude rot in het vak'. Met zijn 57 jaar loopt hij...

Lees meer

Ronny Mulder - Meters maken

Ronny Mulder - Meters maken

Ronny Mulder werd geboren te Vaassen. Hij heeft twee kinderen en in zijn vrije tijd...

Lees meer

Harry Borsje - Wanneer is een risico acc…

Harry Borsje - Wanneer is een risico acceptabel?

Harry Borsje is 52 jaar oud en geboren te Rotterdam. Hij is getrouwd en vader...

Lees meer

André Brouwer - Ik wilde binnen 2 jaar l…

André Brouwer - Ik wilde binnen 2 jaar lead engineer zijn...

André Brouwer, senior project engineer bij TCPM Zuid, woont in Molenhoek vlak bij Nijmegen, maar...

Lees meer