Medewerkers

Armand Bekkema - Van F3-monteur naar mechanical engineer

Ik heb een passie voor techniek. Op alle gebieden.

Armand Bekkema is 28 jaar en woont in Bakkeveen. Zijn vriendin, Nicole, woont nu nog in New York, maar zal als alles goed gaat aan het eind van dit jaar bij hem intrekken.
In zijn vrije tijd sleutelt Armand graag aan auto’s en motoren, speelt rugby en doet aan krachttraining.


Opleidingen: 

Hij studeerde hts Autotechniek aan de HAN en verhuisde daar voor naar Arnhem. Volgens hem zit daar namelijk de enige goede opleiding autotechniek in Nederland. Na zijn opleiding verhuisde Armand niet direct terug naar Friesland.

Formule 3

Al tijdens zijn studie begon Armand namelijk te werken bij Van Amersfoort Racing in Huizen. Bij dit Formule 3- team werkte hij als monteur voor raceauto’s. Na een poosje in Huizen gewoond te hebben, verhuisde hij terug naar Bakkeveen en reisde telkens op en neer.

Armand vertelt: “Het werken in de race-wereld was voor mij een grote droom. Ik ben dan ook blij dat ik een paar jaar bij Van Amersfoort heb mogen werken.” Zijn grote droom bleek naast spannend en dynamisch ook hard werken te zijn. “Deze werkomgeving vraagt echt heel veel van je. Ik kwam er achter dat het me heel veel tijd en energie kostte. Daardoor bleef er weinig tijd over voor andere dingen die ik ook belangrijk vind. En, het racewereldje is ook wel weer beperkt en ik was er aan toe weer iets nieuws te leren.”

Kennis verbreden

Daarom maakte Armand in november 2014 de overstap naar TCPM. Van F3-monteur naar mechanical engineer. “De overgang van werken bij een Formule 3-team naar een ingenieursbureau is geen kleine stap. De omgeving en het werk zijn totaal anders,” zegt Armand, “maar ik heb een passie voor techniek. Op alle gebieden. In de machinebouw had ik natuurlijk geen echte ervaring. Thuis was ik wel al altijd bezig met het maken van dingen en voor het raceteam heb ik ook al onderdelen vanuit het niets ontwikkeld. Dát, in combinatie met mijn opleiding Autotechniek, maakte dat de overstap voor mij niet heel moeilijk was.”

“Het leuke aan het werken bij een ingenieursbureau is dat ik de kans krijg om bij verschillende bedrijven een kijkje in de keuken te nemen en overal weer wat nieuws te leren. Ik heb mijn kennis in minder dan een jaar al flink kunnen verbreden.” Sinds hij bij TCPM dienst is, heeft Armand aan verschillende projecten gewerkt. “In het begin was er nog geen opdracht voor me. Toen heb ik een poosje intern gezeten. Maar al snel mocht ik aan de slag voor een klant. Dat project had van mij wel wat langer mogen duren. Ik had het naar mijn zin, de klant was tevreden, maar het budget liet niet toe dat ik langer bleef. Gelukkig kwam er toen alweer snel een ander project. Helaas duurde ook dat project niet zo heel lang; doordat deze klant een groot project misliep, was er niet voldoende werk om medewerkers van externe partijen te behouden. Inmiddels werk ik alweer een poosje voor die eerste klant. Twee opdrachtgevers, drie opdrachten. Wat dat betreft, heb ik wel een beetje pech gehad,” lacht hij. Armand geeft aan dat hij ervan geniet dat hij telkens weer met wat anders bezig is. “Dat houdt het interessant.”

Jezelf blijven ontwikkelen

Bij TCPM heeft hij het prima naar zijn zin, maar hij vindt het lastig precies vast te stellen waardoor dat komt: “Het komt in ieder geval niet door de koffie op het kantoor in Groningen,” grapt hij, “Die vind ik namelijk niet zo lekker. Misschien is het de manier waarop TCPM zich presenteert. Of de open communicatie. De lijntjes met Roland en Peter, mijn leidinggevenden, zijn lekker kort; ik weet altijd precies waar ik aan toe ben. Of het nu gaat om de inhoud, de start- of einddatum van mijn project… Ze houden mij altijd goed op de hoogte. Van collega’s van andere bedrijven hoor ik wel eens heel andere verhalen. Wat ook erg leuk is, is dat de personeelsvereniging regelmatig leuke uitjes organiseert. En we hebben natuurlijk een super–feest gehad ter ere van ons jubileum!”

Nieuwe dingen leren is voor Armand erg belangrijk. Hij wil zich dan ook zeker verder blijven ontwikkelen. Een duidelijk beeld van zijn toekomst heeft hij nog niet. “Ik twijfel nog wel een beetje,” verzucht hij, “een functie als lead engineer of senior constructeur… dat lijkt me wel wat. In mijn pop-gesprek heb ik het hier natuurlijk ook over gehad. Peter gaf aan, dat hij denkt dat de groei naar lead engineer in één of anderhalf jaar wel realiseerbaar is. De komende tijd gaan we daar dus samen naartoe werken.”

Wil jij op de hoogte blijven van Armands groeipad naar lead engineer? Houd dan zijn LinkedIn-profiel in de gaten!

 

Zoek vacature

Direct contact!

Bianca Kreijger

Bianca Kreijger

Corporate Recruiter
+31 (0)88 220 15 04

emaillinkedin

 


Maylou Laconi

Maylou Laconi

Recruiter
+31 (0)88 220 15 02

emaillinkedin

 


Annet Brink-Berents

Annet Brink

Assistent Recruiter
+31 (0)88 220 1501

emaillinkedin

 


Peter Roggema

Peter Roggema

Recruiter
+31 (0)88 220 15 03

emaillinkedin

 

Laatste nieuws

TCPM @Social media

TCPM Ingenieurs & Adviseurs is op zoek naar jou!

TCPM is een onafhankelijk ingenieurs- en adviesbureau dat voornamelijk actief is in de industrie. Ben jij een startende of juist héél ervaren engineer of adviseur die op zoek is naar een nieuwe uitdaging? De kans is groot dat je die bij TCPM vindt! Kijk rustig rond op deze website óf kijk direct even of jouw droomfunctie bij onze vacatures staat.

Naar vacatures!

Medewerkers aan woord

Prev Next

Peter Roggema - Je moet doen waar je goe…

Peter Roggema - Je moet doen waar je goed in bent

Peter Roggema, 35 jaar oud, is adviseur Interim Professionals voor TCPM Noord en maakt deel...

Lees meer

Ronny Mulder - Meters maken

Ronny Mulder - Meters maken

Ronny Mulder werd geboren te Vaassen. Hij heeft twee kinderen en in zijn vrije tijd...

Lees meer

Kenny Schraven - Als het dan werkt, geef…

Kenny Schraven - Als het dan werkt, geeft dat toch wel een kick!

Kenny Schraven is 30 jaar oud en werkt sinds drie jaar bij TCPM als software...

Lees meer

Irving Verijdt - Het is een soort toverd…

Irving Verijdt - Het is een soort toverdoos

Irving Verijdt is een 'oude rot in het vak'. Met zijn 57 jaar loopt hij...

Lees meer

Harry Borsje - Wanneer is een risico acc…

Harry Borsje - Wanneer is een risico acceptabel?

Harry Borsje is 52 jaar oud en geboren te Rotterdam. Hij is getrouwd en vader...

Lees meer

Armand Bekkema - Van F3-monteur naar mec…

Armand Bekkema - Van F3-monteur naar mechanical engineer

Armand Bekkema is 28 jaar en woont in Bakkeveen. Zijn vriendin, Nicole, woont nu nog...

Lees meer

Mabel Haverkate - Ik heb de leukste baan…

Mabel Haverkate - Ik heb de leukste baan van het bedrijf!

Mabel is 38 jaar, heeft twee kinderen en woont in Enschede, waar ze ook is...

Lees meer

André Brouwer - Ik wilde binnen 2 jaar l…

André Brouwer - Ik wilde binnen 2 jaar lead engineer zijn...

André Brouwer, senior project engineer bij TCPM Zuid, woont in Molenhoek vlak bij Nijmegen, maar...

Lees meer