Medewerkers

Peter Roggema - Je moet doen waar je goed in bent

“Je kunt hier heel veel voor elkaar krijgen\\\\\\\\\\\\\\\"

Peter Roggema, 35 jaar oud, is adviseur Interim Professionals voor TCPM Noord en maakt deel uit van het recruitmentteam in Apeldoorn. Hij werkt inmiddels vijf jaar bij TCPM. Met zijn vrouw en drie kinderen woont hij in Assen. Zijn vrije tijd besteedt hij naast zijn gezin aan zaalvoetbal en tennis. Peter houdt van lezen en kijkt graag een leuke serie op televisie.


Opleidingen: 

Peter studeerde HBO Management, Economie en Recht aan de Hanzehogeschool Groningen, omdat hij nog niet zo goed wist welke kant hij op wilde. “Uiteindelijk koos ik tijdens de opleiding voor de specialisatie Personeelsmanagement en Organisatie.
In mijn huidige werk zie ik, hoewel ik toch vaak aan de uitvoerende kant zit, veel theorie uit mijn opleiding terugkomen.”

Werkgevers:

Na zijn opleiding begon Peter bij Start People als intercedent. Het echte lokale uitzendwerk. Hij stroomde door naar USG Innotiv. Bij USG was hij samen met een collega verantwoordelijk voor de Noordelijke regio. Toen begon het te kriebelen: “Ik dacht dat ik toe was aan iets heel anders. Dus ging ik op gesprek bij het Kadaster voor de functie van Key Accountmanager. Dat gesprek ging heel goed en iets later kon ik beginnen. Helaas bleek dat het tóch geen match was. We hadden verschillende verwachtingen. Toen heb ik besloten zelf ontslag te nemen, terwijl ik nog geen andere baan had. Dat was best spannend.”

Gelukkig vond hij snel een nieuwe baan. Dat was bij Thorbecke als Regiomanager Ruimtelijke ordening/BWT en Sociale Zaken. Bij Thorbecke mocht ik leidinggeven aan een team van zo'n 25 man en ik had het er heel erg naar mijn zin. Maar toen de crisis steeds meer voelbaar werd, werd het team kleiner en uiteindelijk kwam ook zijn functie onder druk te staan. Dat was het moment waarop hij een vacature bij TCPM zag voor adviseur Interim Professionals in Groningen. “Daar heb ik op gesolliciteerd, werd uitgenodigd voor een eerste gesprek en vervolgens hoorde ik een hele poos niets... Dat vond ik wel wat afdoen aan de verder professionele indruk die ik had voor en tijdens het gesprek. Dus toen heb ik naar TCPM gebeld en in no-time was er een vervolggesprek gepland. Ongeveer anderhalve maand later ben ik begonnen,” zegt Peter.

Passie voor mensen

Hij vertelt: “Als adviseur interim professionals is je functie echt tweeledig. Enerzijds draag je verantwoordelijkheid voor een stuk commercie: Je probeert opdrachten binnen te halen, gaat op klantbezoeken en pleegt acquisitie. Aan de andere kant ben je verantwoordelijk voor de werving van nieuwe medewerkers.

Peter ontdekte na een poosje dat zijn echte passie tóch bij het recruitment deel van zijn werk lag. "Ik vind het leuk om met mensen bezig te zijn, contacten met medewerkers te onderhouden. Maar het commerciële deel van mijn functie... daar had ik minder plezier in. Als ik eenmaal bij een klant aan tafel zat, was er niets aan de hand. Maar acquisitie plegen, dat was niets voor mij. Ik deed het wel, maar als je iets doet omdat het moet, blijven de resultaten ook achter. Relatiebeheer ligt mij een stuk beter. En je moet doen waar je goed in bent en plezier in hebt." Hij gaf bij zijn leidinggevende aan, dat hij toch graag méér met recruitment bezig zou willen zijn. "Dat werd heel goed opgepakt! In eerste instantie werd mijn functie officieel in tweeën gesplitst. Twee dagen in de week werkte ik voor TCPM Noord als adviseur interim Professionals. Twee dagen per week werkte ik voor het Recruitmentteam op het hoofdkantoor in Apeldoorn. En de vijfde dag? Dat is mijn pappadag. Die ruimte is er bij TCPM en voor mij komt dit heel mooi uit!”

Professioneel recruitment

"Het recruitmentteam van TCPM staat inmiddels behoorlijk stevig. Daar is een mooie professionaliseringsslag in gemaakt. Je ziet dan ook dat het aantal gesprekken dat we met kandidaten voeren flink gestegen is," vertelt hij.

"In het aannemen van nieuwe medewerkers zijn we misschien nog te kritisch. We leggen de lat hoog. Daar zouden we wat mij betreft meer risico in mogen nemen. Als een kandidaat bijvoorbeeld voor 90% aan het gestelde profiel voldoet, of alleen ervaring heeft in een hele kleine nichemarkt, maar zélf aangeeft juist verbreding van zijn kennis te zoeken. Dat punt bereiken we nog wel!" Peter grinnikt en grapt: "Maar een kandidaat hoeft in ieder geval niet meer zo lang als ik te wachten op een reactie van TCPM!"

Nu het recruitmentteam echt op stoom komt, ziet Peter ook weer andere mogelijkheden voor TCPM. "Het wervingsproces loopt nu lekker, maar ik zou graag nog wat meer contact hebben met mijn medewerkers. Dat zorgt namelijk voor een stukje extra binding, heb ik geleerd. Natuurlijk bel en mail ik regelmatig met 'de jongens', maar ik zou daar graag nog een stapje verder in gaan." Er wordt binnen TCPM veel aandacht gegeven aan de ontwikkeling van medewerkers. "Zo is er bijvoorbeeld een POP-systematiek ingevoerd. Dat geeft ons de mogelijkheid om de ontwikkelbehoefte van onze medewerkers beter in kaart te brengen. En er wat mee te doen, natuurlijk. Wat dat aan gaat, denk ik dat we hier op het goede spoor zitten."

Dromen

Peter droomde ervan zich volledig op zijn recruitmentwerkzaamheden te kunnen richten. Inmiddels is die droom werkelijkheid geworden en vervult hij sinds januari 2017 de functie van recruiter. Zijn commerciële taken voor TCPM Noord zijn overgenomen door een nieuwe adviseur. Peter doet wel nog de recruitmentwerkzaamheden voor TCPM Noord. Daarnaast focust hij op het werven van medewerkers voor TCPM Advies.

Door het verwezenlijken van zijn droom is er nu ruimte voor nieuwe doelen. “Het zou mooi zijn als we de werving van veiligheidskundigen goed op peil weten te brengen! Het blijkt toch nog lastig de juiste mensen te vinden.”

Wil je zien of Peters dromen in vervulling gaan? Check dan regelmatig zijn LinkedIn-profiel!

Zoek vacature

Direct contact!

Bianca Kreijger

Bianca Kreijger

Corporate Recruiter
+31 (0)88 220 15 04

emaillinkedin

 


Maylou Laconi

Maylou Laconi

Recruiter
+31 (0)88 220 15 02

emaillinkedin

 


Annet Brink-Berents

Annet Brink

Assistent Recruiter
+31 (0)88 220 1501

emaillinkedin

 


Peter Roggema

Peter Roggema

Recruiter
+31 (0)88 220 15 03

emaillinkedin

 

Laatste nieuws

TCPM @Social media

TCPM Ingenieurs & Adviseurs is op zoek naar jou!

TCPM is een onafhankelijk ingenieurs- en adviesbureau dat voornamelijk actief is in de industrie. Ben jij een startende of juist héél ervaren engineer of adviseur die op zoek is naar een nieuwe uitdaging? De kans is groot dat je die bij TCPM vindt! Kijk rustig rond op deze website óf kijk direct even of jouw droomfunctie bij onze vacatures staat.

Naar vacatures!

Medewerkers aan woord

Prev Next

Harry Borsje - Wanneer is een risico acc…

Harry Borsje - Wanneer is een risico acceptabel?

Harry Borsje is 52 jaar oud en geboren te Rotterdam. Hij is getrouwd en vader...

Lees meer

Kenny Schraven - Als het dan werkt, geef…

Kenny Schraven - Als het dan werkt, geeft dat toch wel een kick!

Kenny Schraven is 30 jaar oud en werkt sinds drie jaar bij TCPM als software...

Lees meer

Peter Roggema - Je moet doen waar je goe…

Peter Roggema - Je moet doen waar je goed in bent

Peter Roggema, 35 jaar oud, is adviseur Interim Professionals voor TCPM Noord en maakt deel...

Lees meer

Ronny Mulder - Meters maken

Ronny Mulder - Meters maken

Ronny Mulder werd geboren te Vaassen. Hij heeft twee kinderen en in zijn vrije tijd...

Lees meer

André Brouwer - Ik wilde binnen 2 jaar l…

André Brouwer - Ik wilde binnen 2 jaar lead engineer zijn...

André Brouwer, senior project engineer bij TCPM Zuid, woont in Molenhoek vlak bij Nijmegen, maar...

Lees meer

Irving Verijdt - Het is een soort toverd…

Irving Verijdt - Het is een soort toverdoos

Irving Verijdt is een 'oude rot in het vak'. Met zijn 57 jaar loopt hij...

Lees meer

Mabel Haverkate - Ik heb de leukste baan…

Mabel Haverkate - Ik heb de leukste baan van het bedrijf!

Mabel is 38 jaar, heeft twee kinderen en woont in Enschede, waar ze ook is...

Lees meer

Armand Bekkema - Van F3-monteur naar mec…

Armand Bekkema - Van F3-monteur naar mechanical engineer

Armand Bekkema is 28 jaar en woont in Bakkeveen. Zijn vriendin, Nicole, woont nu nog...

Lees meer