Medewerkers

Mabel Haverkate - Ik heb de leukste baan van het bedrijf!

“Ik heb de leukste baan van het bedrijf!"

Mabel is 38 jaar, heeft twee kinderen en woont in Enschede, waar ze ook is geboren.

Opleidingen: 
HEAO Commerciële Economie

Werkgevers:
Randstad, T&R Remedie, Grolsch, TCPM 

Mabel Haverkate werkt bij TCPM als directiesecretaresse. Ze kwam binnen bij TCPM door ‘brutaal’ te zijn. “Ik zag een advertentie voor directiesecretaresse – dat was precies wat ik zocht. Toen ik belde, kwam ik erachter ze al een keuze hadden gemaakt. Toen heb ik ze verteld dat ze geen keuze gemaakt konden hebben, ze hadden mij immers nog niet gesproken.” Deze gedurfde zet werd beloond, want ze mocht alsnog op gesprek komen. Inmiddels werkt Mabel al 9 jaar bij TCPM. Ze vertelt over haar eerdere werkgevers, haar werk bij TCPM, de personeelsvereniging en de ambities van TCPM.

Mabel begon haar carrière bij Randstad, waar ze als intercedent werkte. Volgens haar “de beste starterfunctie voor een commercieel persoon. Je ziet zoveel verschillende bedrijven, leert zo veel mensen kennen.” Na circa 5 jaar als intercedent was het tijd voor een nieuwe functie en begon ze als assistent bij een re-integratiebureau. Nadat ze hier ook een aantal jaren met veel plezier gewerkt had, kon ze aan de slag bij één van de mooiste namen van Twente, ze kreeg een baan bij Grolsch. “Een bijzondere werkgever en een geweldige baan.” De functie was helaas niet parttime in te vullen en toen haar kinderen werden geboren, moest ze afscheid van Grolsch nemen. Na een aantal maanden bij een werving en selectiebureau van een oud collega van Randstad te hebben gewerkt, pleegde ze haar belletje naar TCPM.

Al snel kwamen er meer taken

Mabel begon met twee dagen in de week te werken voor de algemeen directeur van TCPM. Haar taken waren bijvoorbeeld het bijhouden van post, e-mail, beheren van agenda’s, verzorgen en notuleren van meetings en organiseren bijeenkomsten. Al snel kwamen daar meer taken bij en haar aantal uren groeide gestaag mee, tot nu 32 uur per week.

Mabel is bijzonder energiek en positief. Daarnaast is Mabel ook erg ‘hands-on’. Het is daarom niet verrassend dat Mabel niet alleen reguliere taken uitvoert, maar bijvoorbeeld ook ondersteunt bij het schrijven van een subsidieaanvraag, presentaties van jaarcijfers maakt, de verhuizing van Oldenzaal naar Hengelo coördineerde en presentaties voor nieuwe werknemers geeft. “Na zoveel jaar weet ik precies waar iedereen mee bezig is. Daarom kan ik ze goed ondersteunen. Ze hoeven mij meestal niets uit te leggen.” Enthousiast voegt ze eraan toe: “Ik heb de leukste baan van het bedrijf!”

De koffieautomaat

Niet alleen over haar eigen baan is Mabel zeer te spreken, ook over TCPM als werkgever. “Er werken ruim 150 slimme mensen bij TCPM”. Dat werkt inspirerend, legt ze uit. Daarnaast heerst er een zeer ongedwongen sfeer bij TCPM. “Iedereen staat hier bij de koffieautomaat. Ook de directie en het management.” De lijntjes zijn kort bij TCPM, iedereen kan bij elkaar binnen lopen. Dat werkt erg positief op de werksfeer.


Ambities

TCPM is behoorlijk goed door de crisis gekomen. Dat komt doordat TCPM groot genoeg is om verschil te kunnen maken, om bedrijven en collega’s iets te bieden, maar tegelijkertijd klein genoeg is om persoonlijk te blijven. Dat motiveert werknemers en is goed voor opdrachtgevers, zo Mabel. “We mogen met z’n allen heel trots zijn op wat we hebben bereikt en behouden de afgelopen jaren. In tijden van crisis en bezuinigingen zijn wij meestal de laatste detacheerders die mogen blijven zitten. Dat is toch om trots op te zijn?”

Nu men ook in de technische sector het vertrouwen in de economie ziet toenemen, kijkt TCPM ernaar uit om groeiambities te kunnen gaan waarmaken. “We willen weer groeien: naar 200 tot 250 medewerkers. Dat zou mooi zijn.” TCPM heeft er vertrouwen in dat dit doel behaald gaat worden.

Voor het personeel

Toen Mabel bij TCPM begon werd haar gevraagd om zich eens met de personeelsvereniging te bemoeien. Deze kon wel wat ‘schwung’ gebruiken. Inmiddels is Mabel ook al 9 jaar lang bestuurslid van de personeelsvereniging. “Met een korte pauze toen mijn tweede werd geboren. Maar uiteindelijk kon ik het toch niet laten en was ik snel weer terug in het bestuur”.
De personeelsvereniging organiseert tussen de 8 en 10 activiteiten per jaar. Alle evenementen zijn gratis voor medewerkers en voor hun partners of introducés en eigen kinderen. “We doen hele gave dingen! Musicals, GPS-tochten, bezoek aan Burgers Bush, baanwielrennen of raften” – niets is te gek voor de personeelsvereniging. Per periode betalen medewerkers 5,50 aan salaris en TCPM zelf verdubbelt dat bedrag per medewerker.

Ben je benieuwd naar het werken bij TCPM? Kijk dan bij de actuele vacatures!

Je kunt Mabel op LinkedIn volgen!

Zoek vacature

Direct contact!

Bianca Kreijger

Bianca Kreijger

Corporate Recruiter
+31 (0)88 220 15 04

emaillinkedin

 


Maylou Laconi

Maylou Laconi

Recruiter
+31 (0)88 220 15 02

emaillinkedin

 


Annet Brink-Berents

Annet Brink

Assistent Recruiter
+31 (0)88 220 1501

emaillinkedin

 


Peter Roggema

Peter Roggema

Recruiter
+31 (0)88 220 15 03

emaillinkedin

 

Laatste nieuws

TCPM @Social media

TCPM Ingenieurs & Adviseurs is op zoek naar jou!

TCPM is een onafhankelijk ingenieurs- en adviesbureau dat voornamelijk actief is in de industrie. Ben jij een startende of juist héél ervaren engineer of adviseur die op zoek is naar een nieuwe uitdaging? De kans is groot dat je die bij TCPM vindt! Kijk rustig rond op deze website óf kijk direct even of jouw droomfunctie bij onze vacatures staat.

Naar vacatures!

Medewerkers aan woord

Prev Next

Kenny Schraven - Als het dan werkt, geef…

Kenny Schraven - Als het dan werkt, geeft dat toch wel een kick!

Kenny Schraven is 30 jaar oud en werkt sinds drie jaar bij TCPM als software...

Lees meer

André Brouwer - Ik wilde binnen 2 jaar l…

André Brouwer - Ik wilde binnen 2 jaar lead engineer zijn...

André Brouwer, senior project engineer bij TCPM Zuid, woont in Molenhoek vlak bij Nijmegen, maar...

Lees meer

Armand Bekkema - Van F3-monteur naar mec…

Armand Bekkema - Van F3-monteur naar mechanical engineer

Armand Bekkema is 28 jaar en woont in Bakkeveen. Zijn vriendin, Nicole, woont nu nog...

Lees meer

Irving Verijdt - Het is een soort toverd…

Irving Verijdt - Het is een soort toverdoos

Irving Verijdt is een 'oude rot in het vak'. Met zijn 57 jaar loopt hij...

Lees meer

Peter Roggema - Je moet doen waar je goe…

Peter Roggema - Je moet doen waar je goed in bent

Peter Roggema, 35 jaar oud, is adviseur Interim Professionals voor TCPM Noord en maakt deel...

Lees meer

Harry Borsje - Wanneer is een risico acc…

Harry Borsje - Wanneer is een risico acceptabel?

Harry Borsje is 52 jaar oud en geboren te Rotterdam. Hij is getrouwd en vader...

Lees meer

Mabel Haverkate - Ik heb de leukste baan…

Mabel Haverkate - Ik heb de leukste baan van het bedrijf!

Mabel is 38 jaar, heeft twee kinderen en woont in Enschede, waar ze ook is...

Lees meer

Ronny Mulder - Meters maken

Ronny Mulder - Meters maken

Ronny Mulder werd geboren te Vaassen. Hij heeft twee kinderen en in zijn vrije tijd...

Lees meer