Medewerkers

Ronny Mulder - Meters maken

“Meters maken"

Ronny Mulder werd geboren te Vaassen. Hij heeft twee kinderen en in zijn vrije tijd is hij actief op de voetbalclub van zijn zoon.

Opleidingen: 
Master Werktuigbouwkunde aan de Universiteit Twente (1992-1995) 
Ingenieur Werktuigbouwkunde aan de Christelijke Hogeschool Windesheim (1988-1992)

Werkgevers:
Fico Trim & Form Systems, TCPM 

Ronny was altijd al een bèta leerling op school. Na zijn middelbare school ging hij dan ook de techniek in. Hij studeerde Werktuigbouwkunde, eerst aan de HTS in Zwolle en later aan de Universiteit van Enschede. “Ik had alle jaren studiefinanciering gebruikt. Toen ‘moest’ ik toch maar eens aan het werk!”.

Het werkende leven begon voor Ronny bij Timmerije te Neede, waar spuitgietproducten worden geproduceerd. In zijn functie moest Ronny nieuwe ontwikkelprojecten begeleiden. Hij voelde zich er niet helemaal thuis. “De functie was helemaal nieuw en vergde eigenlijk veel meer ervaring dan ik had.” Ronny ging verder kijken en ging aan de slag als Mechanical Engineer bij Fico Trim & Form Systems in Duiven. “Het werk was erg leuk en uitdagend. Maar toen kwam de crisis in Azië en begon een reorganisatie. ‘Last-In first-Out’ betekende dat ik kon vertrekken.” Hoewel dit toen erg spijtig was, is het achteraf misschien wel ergens goed voor geweest. Inmiddels werkt Ronny namelijk al 15 ½ jaar bij TCPM.

Meters maken

Na de eerste vijf jaar bij TCPM dacht Ronny eigenlijk niet het tweede lustrum als werknemer bij TCPM te halen. “Maar dat heb ik gehaald. Ik doe helemaal geen voorspellingen meer.“ In zijn eerste zeven jaar bij TCPM werd Ronny als tekenaar/constructeur en later als constructeur werkzaam bij diverse opdrachtgevers in de machinebouw. “Inhoudelijk was het werk erg interessant. Je krijgt de mogelijkheid om écht het vak te leren. Dat moet je toch doen door meters te maken.“ Hoewel Ronny blij was met de vakinhoudelijke kennis en kunde die hij kon opdoen, vond hij de vele kilometers die hij in de auto maakte toch wat veel worden: “Reizen werd voor mij na 7 jaar een nadeel van projecten uitvoeren op locatie bij de klant. Dat – en het type werkzaamheden, wat je niet altijd zelf in de hand hebt.” TCPM kon hem gelukkig op de interne engineerings-afdeling  een functie bieden waarin hij zich verder inhoudelijk kon ontwikkelen. 

Doorgroeien

Ronny is via functies als constructeur/rekenaar en senior constructeur doorgegroeid naar groepsleider engineering en is momenteel werkzaam als teamleider voor een team, dat zich geheel op opdrachten voor een Nederlandse chipfabrikant richt. De opdracht gaat over tooling voor de fabricatie van chipmachines. “Het is eigenlijk een van de eerste teams waarin ik werkzaam ben, waar écht synergie ontstond binnen TCPM. We hadden teamleden uit verschillende vestigingen met allemaal hun eigen, specifieke kennis.” Naast het werken als groeps- of teamleider vindt Ronny het technisch inhoudelijke aspect van engineering toch ook wel heel belangrijk. Daarom werkt hij op dit moment ook aan een engineering-project voor een nieuw ontwerp van een windmolen. “De afwisseling heb ik altijd gehouden in mijn werk, dat vind ik belangrijk. En zolang je dan nog kunt blijven leren is je werk ook uitdagend. Op dit moment maak ik me weer nieuwe techniek eigen.” 

Kritisch

Hoewel Ronny al 15 ½ jaar met plezier bij TCPM werkt, is hij ook kritisch tegenover zijn werkgever. “Er zou wel wat meer kruisbestuiving mogen zijn. We hebben zo veel kennis in huis. Het management zou daar meer mee kunnen doen.”
Daarnaast zou Ronny graag een professionelere aanpak van de interne opdrachten willen zien. “Het gras is wat dat betreft niet groener bij de buren, maar het zou goed zijn als er meer gestructureerd en georganiseerd gewerkt zou worden. Iedereen zou ongeveer dezelfde aanpak moeten hebben bij het uitvoeren van projecten.”

Om voor wat meer stroomlijning hierin te zorgen, houdt Ronny zich op dit moment dan ook bezig met interne procedures en processen. “Die zijn twee jaar geleden opgesteld. Maar op dit moment leven we deze regels niet altijd even goed na. Ik bekijk nu hoe we dat beter kunnen gaan doen.”

Ondanks zijn kritische blik is Ronny ervan overtuigd dat TCPM op de goede weg is. “Er komen altijd medewerkers weer terug, het aantal herintreders ligt opmerkelijk hoog. Daaraan zie je dat TCPM het best goed doet.”

Je kunt Ronny op LinkedIn volgen!

Zoek vacature

Direct contact!

Bianca Kreijger

Bianca Kreijger

Corporate Recruiter
+31 (0)88 220 15 04

emaillinkedin

 


Maylou Laconi

Maylou Laconi

Recruiter
+31 (0)88 220 15 02

emaillinkedin

 


Annet Brink-Berents

Annet Brink

Assistent Recruiter
+31 (0)88 220 1501

emaillinkedin

 


Peter Roggema

Peter Roggema

Recruiter
+31 (0)88 220 15 03

emaillinkedin

 

Laatste nieuws

TCPM @Social media

TCPM Ingenieurs & Adviseurs is op zoek naar jou!

TCPM is een onafhankelijk ingenieurs- en adviesbureau dat voornamelijk actief is in de industrie. Ben jij een startende of juist héél ervaren engineer of adviseur die op zoek is naar een nieuwe uitdaging? De kans is groot dat je die bij TCPM vindt! Kijk rustig rond op deze website óf kijk direct even of jouw droomfunctie bij onze vacatures staat.

Naar vacatures!

Medewerkers aan woord

Prev Next

Harry Borsje - Wanneer is een risico acc…

Harry Borsje - Wanneer is een risico acceptabel?

Harry Borsje is 52 jaar oud en geboren te Rotterdam. Hij is getrouwd en vader...

Lees meer

Mabel Haverkate - Ik heb de leukste baan…

Mabel Haverkate - Ik heb de leukste baan van het bedrijf!

Mabel is 38 jaar, heeft twee kinderen en woont in Enschede, waar ze ook is...

Lees meer

Peter Roggema - Je moet doen waar je goe…

Peter Roggema - Je moet doen waar je goed in bent

Peter Roggema, 35 jaar oud, is adviseur Interim Professionals voor TCPM Noord en maakt deel...

Lees meer

André Brouwer - Ik wilde binnen 2 jaar l…

André Brouwer - Ik wilde binnen 2 jaar lead engineer zijn...

André Brouwer, senior project engineer bij TCPM Zuid, woont in Molenhoek vlak bij Nijmegen, maar...

Lees meer

Ronny Mulder - Meters maken

Ronny Mulder - Meters maken

Ronny Mulder werd geboren te Vaassen. Hij heeft twee kinderen en in zijn vrije tijd...

Lees meer

Kenny Schraven - Als het dan werkt, geef…

Kenny Schraven - Als het dan werkt, geeft dat toch wel een kick!

Kenny Schraven is 30 jaar oud en werkt sinds drie jaar bij TCPM als software...

Lees meer

Irving Verijdt - Het is een soort toverd…

Irving Verijdt - Het is een soort toverdoos

Irving Verijdt is een 'oude rot in het vak'. Met zijn 57 jaar loopt hij...

Lees meer

Armand Bekkema - Van F3-monteur naar mec…

Armand Bekkema - Van F3-monteur naar mechanical engineer

Armand Bekkema is 28 jaar en woont in Bakkeveen. Zijn vriendin, Nicole, woont nu nog...

Lees meer